„Csak természetesen…”
Semmilyen felszívódó permetezőszert nem használunk, nem műtrágyázunk, nem „hajszoljuk” a természetet. Gyümölcsöseink termését lekvárok, befőttek, szörpök formájában dolgozzuk fel.

SZÖRPÖK
A legjobb szörpöket a nagymama receptje alapján lehet készíteni – mi is így gondoljuk, és így is készítjük őket! Hagyományos, saját családi receptkönyvből dolgozunk. Színezék, adalékanyag, ízfokozó mentes szörpök. (bodzavirág, feketeribizli, homoktövis)

LEKVÁROK
Helyi gyümölcs, saját feldolgozás. Mindenlekvárunkat hagyományos módszerekkel, üstben főzve, kézzel készítjük, családi receptek alapján. (barack, feketeribizli, szilva, homoktövis)

ZAKUSZKA
Padlizsán alapú, paradicsommal és paprikával készített Erdélyben népszerű, balkáni eredetű előétel. (Neve eredeti jelentése: harapnivaló, előétel.)Van babos és gombás változata is.

PADLIZSÁNKRÉM
Saját magunk, parázson sütjük le a padlizsánt, amiből ez a méltán népszerű előétel készül. Hagymával, citrommal sóval és borssal ízesítjük. Másik ismert neve: vineta.
Tejtermékek
saját tejelőállományunk adta bivaly- és tehéntejből, helyben készített sajtkülönlegességek, tejtermékek.
-
- Natúr tej (pasztőrözött)
- Sajtok:
- Alpesi – natúr, semleges ízű sajtféle
- Parenyica – Füstölt gyúrt sajtféle, jellemzően roló formában
- Mozzarella – Bivaly és magyar tarka tehén tejéből is készítjük, egyenként 10-15 dkg-os darabok, saját lében úszik.
- „Szobfort” – Roquefort penésszel készített több hónapos érlelésű sajtféle, ízében selymes, mégis igen gazdag, legjobb édes fehérborral – szerintünk.
- Orda: A sajtkészítés után megmaradt savó felforralásából készített édeskés, magas fehérjetartalmú tejtermék. Süteményekhez, édes töltelékekhez kiváló alapanyag.
Hústermékek
minden hústermékünk a helyben, minősített ÖKO-gazdaságként előállított alapanyagból készül.
-
- Bivaly kolbász – szalámi – sonka: a bivaly hús íze markánsabb, vadba hajlóbb, mint amit egyéb húsmarháknál megszokhattunk. Emiatt kiválóan megőrzi jellegét még füstöltáru formájában is.
- Mangalica kolbász – sonka – szalonna – zsír – tokaszalonna: a mangalica méltán híres lazább izomszerkezetéről, jóízű húsáról, kiváló minőségű zsírjáról. Mi is szeretjük és szeretettel ajánljuk.
Szeretettel várjuk
HÉTKÖZNAP
8:00 – 15:00
HÉTVÉGÉN
ZÁRVA
TELEFON
+36 30 940 61 39

CÍM
2628 SZOB, MALOMKERT TELEP HRSZ 09/8. (MAGYARORSZÁG)